Admin Contrl Panel - 503 Service Unavailable ???

Discussion in 'General' started by amaltemara, Mar 17, 2009.

  1. amaltemara

    amaltemara New Member

    :confused:
    For the last few days, I'm having problems reaching my litespeed control panel...

    I'm getting: '503 Service Unavailable'

    I don't think it's a load issue:
    top says:

    top - 10:05:58 up 93 days, 2:32, 3 users, load average: 1.30, 0.61, 0.44
    Tasks: 133 total, 1 running, 132 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
    Cpu(s): 1.7%us, 6.3%sy, 5.0%ni, 79.1%id, 8.0%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.0%st
    Mem: 1027164k total, 862852k used, 164312k free, 34020k buffers
    Swap: 2040212k total, 403284k used, 1636928k free, 267388k cached


    Then, I try a few more times, and it connects with the logon prompt.

    Any ideas would be very appreciated... Thanks!
  2. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    check available disk space, maybe some partition is full.
  3. amaltemara

    amaltemara New Member

    not disk space....

    Thanks for the idea.. Not this problem though...

    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    /dev/hda5 7.8G 2.2G 5.3G 29% /
    /dev/hda1 122M 20M 96M 18% /boot
    /dev/hda8 45G 16G 26G 39% /home
    /dev/hda3 7.8G 5.9G 1.6G 80% /usr
    /dev/hda2 9.7G 3.5G 5.8G 38% /var
    /dev/hda6 996M 241M 704M 26% /tmp
  4. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Have you checked stderr.log and error.log for related errors?

    After a few retries, it eventually works, right?
    When you get 503, please check if there is "admin_php" process running. If there is, try to strace those processes.
  5. amaltemara

    amaltemara New Member

    ah, errors and no admin_php


    errors...

    # tail -f stderr.log error.log

    2009-03-17 14:23:46.084 [INFO] [X.X.X.X:32586-0#_AdminVHost] connection to [UDS://tmp/lshttpd/admin_php.sock] on request #0, Connection timed out!
    2009-03-17 14:23:47.085 [NOTICE] [Rails:XXX.com:/] Send SIGKILL to process [15495] that won't stop.
    2009-03-17 14:23:47.085 [INFO] [Rails:XXXXX.com:/] setuid child process, let parent kill it: 15495
    2009-03-17 14:23:56.012 [INFO] [x.x.x.x:32586-0#_AdminVHost] ExtConn timed out while processing.
    2009-03-17 14:23:56.012 [INFO] [x.x.x.x:32586-0#_AdminVHost] connection to [UDS://tmp/lshttpd/admin_php.sock] on request #0, Connection timed out!
    2009-03-17 14:24:01.913 [INFO] [APVH_XXX.comSuphp:] pid list size: 1
    2009-03-17 14:24:01.913 [INFO] [APVH_XXX.comSuphp:] add child process pid: 16550
    2009-03-17 14:24:06.026 [INFO] [x.x.x.x:32586-0#_AdminVHost] ExtConn timed out while processing.
    2009-03-17 14:24:06.026 [INFO] [x.x.x.x:32586-0#_AdminVHost] connection to [UDS://tmp/lshttpd/admin_php.sock] on request #0, Connection timed out!
    2009-03-17 14:24:06.026 [NOTICE] [x.x.x.x:32586-0#_AdminVHost] oops! 503 Service Unavailable
    2009-03-17 14:24:06.026 [NOTICE] [x.x.x.x:32586-0#_AdminVHost] Content len: 0, Request line:
    GET /service/serviceMgr.php?act=restart&actId=XYZ.com&vl= HTTP/1.1
    2009-03-17 14:24:07.002 [NOTICE] [Rails:XXX.com:/] Send SIGKILL to process [15495] that won't stop.
    2009-03-17 14:24:07.002 [INFO] [Rails:XXX.com:/] setuid child process, let parent kill it: 15495


    And no admin_php!

    #ps aux | grep admin_php
    root 16575 0.0 0.0 1832 496 pts/2 R+ 14:24 0:00 grep admin_php
  6. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    which version of LSWS are you using?
  7. amaltemara

    amaltemara New Member

    Version 3.3.24


    #cat VERSION
    3.3.24
  8. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Please check number of admin_php sockets with

    ls /tmp/lshttpd/admin_php.sock*

    maybe remove them all with

    rm -rf /tmp/lshttpd/admin_php.sock*
  9. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Also try our latest 4.0 release package, just change the version number in our download link to 4.0rc1 packages.
  10. amaltemara

    amaltemara New Member

    That worked!



    #ls /tmp/lshttpd/admin_php.sock.*
    /tmp/lshttpd/admin_php.sock.671 /tmp/lshttpd/admin_php.sock.890

    #rm -rf /tmp/lshttpd/admin_php.sock.*


    That worked.. Thanks!

Share This Page