litespeed not starting

Discussion in 'Install/Configuration' started by bhanuprasad1981, Jan 30, 2010.

  1. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    ok i thought of trying litespeed on my new server where presently i am having nginx as proxy to serve static files, i disabled nginx changed back apache port to 80 installed litespeed , tried to compile php on 5.2.9 (my last attempt to compile on 5.2.11 failed with 503 errors ) compile completed ,but cannot switch on litespeed , what maybe issue ?
  2. NiteWave

    NiteWave Administrator

    what's the error messages in error.log and stderr.log?
  3. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    Where can i find these logs
  4. NiteWave

    NiteWave Administrator

    /path/to/lsws/logs/error.log
    /path/to/lsws/logs/stderr.log
  5. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    i dont see any such logs :( only one log which is also empty i see is "access.log"
  6. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Are you using cPanel? Or other control panel.
    Your need to build PHP using the same configuration option used for Apache PHP. check the phpinfo() page.
  7. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    i am using latest version of whm / cpanel , i first degraded my php to 5.2.9 rebuild it using easy apache, next installed litespeed from ssh , then used litespeed whm plugin option to build litespeeed php using apache config, after that when i try to switch to litespeed , my apache is getting killed but litespeed is not starting. i tried even restart litespeed option , but no result , listespeed just wont start.
  8. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    It is likely a license issue. Please try to start it from command line

    /usr/local/lsws/bin/lswsctrl start
  9. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    ok i tried that i got :-

    Code:
    root@host [~]# /usr/local/lsws/bin/lswsctrl start
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to find your license key under - /usr/local/lsws/ or /usr/local/lsws/conf/!
    [ERROR] Failed to start lshttpd!
    
    i manually coped trial.key file to /usr/local/lsws

    then tried command i got

    Code:
    root@host [~]# /usr/local/lsws/bin/lswsctrl start
    [OK] Your trial license key will expire in 11 days!
    [OK] lshttpd: pid=6174.
    root@host [~]# /usr/local/lsws/bin/lswsctrl start
    [OK] Your trial license key will expire in 11 days!
    [OK] lshttpd: pid=7486.
    [OK] Your trial license key will expire in 11 days!
    cat: /tmp/lshttpd/lshttpd.pid: No such file or directory
    [OK] lshttpd: pid=.
    [OK] Your trial license key will expire in 11 days!
    cat: /tmp/lshttpd/lshttpd.pid: No such file or directory
    [OK] lshttpd: pid=.
    [OK] Your trial license key will expire in 11 days!
    [OK] lshttpd: pid=7611.
    [OK] Your trial license key will expire in 11 days!
    [OK] lshttpd: pid=7648.
    [OK] Your trial license key will expire in 11 days!
    [OK] lshttpd: pid=7691.
    
    

    but litespeed still wont start :(
  10. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    That's because trial key has been used on that IP before. May need to clear that IP from our tracking DB if you want to use trial key again.
  11. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    can you help me to clear that ? i want to be sure that litespeed works 100% before i buy.
  12. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Please send email to sales@litespeedtech...
  13. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    thanks email sent hope i get reply soon :)
  14. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    ok got reply , i used new license key and liutespeed started working , but damm xacache is giving issue s now i get weird error on litespeed :(

    Code:
    xcache.var_size is either 0 or too small

    whereas no error is seen on apache switch ?
  15. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Maybe you are using different php.ini for Apache and Litespeed.
  16. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    sorry i didnt get you , what you mean by that :( , i am not professional server admin , so please guide me :(
  17. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    check phpinfo() page from LSWS and Apache, check the php.ini path.
  18. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    path is same in both
  19. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Are you using the same version of PHP? You should.
    And you cannot use PHP suEXEC with Xcache.
  20. bhanuprasad1981

    bhanuprasad1981 New Member

    yes same version php 5.2.9, no phpsuexec on server

Share This Page