Logging the correct client IP when using a http load balancer

Discussion in 'Install/Configuration' started by philwo, Dec 27, 2006.

  1. philwo

    philwo New Member

    Hello,

    I have a problem with my setup and don't know if there is a way to correctly configure Litespeed to do what I want. :) I have a http load balancer (IP 10.0.3.1) running the software "pound" sitting in front of Litespeed (IP 10.0.3.2). As pound acts as a kind of proxy, Litespeed thinks that all HTTP requests originate from 10.0.3.1. I know that pound tells Litespeed about the correct client IP address in a special HTTP header field, which is named X-Forwarded-For. Is there a way to tell my Litespeed server, that the correct client IP address comes from this header-field? It would be enough for the moment to correctly log the requests..

    Here is a thread from the pound mailing list where someone had a similar problem with Apache: http://www.apsis.ch/pound/pound_list/archive/2006/2006-05/1147383685000

    Thank you so much,
    Philipp
  2. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    There are work arounds with 3.0 Enterprise edition, but not available in standard, unfortunately.

    Why not let pound log it?
  3. philwo

    philwo New Member

    I have pound logging all access, but I like to have my users access to their own logfiles and more importantly to have AWstats working (which I configured with Litespeed and which works great, however it does not count correctly anymore, because of the wrong IP in the logfiles).

    If there is really no workaround, I'll see if I can setup a centralized AWstats-installation which uses the pound logfile, but I guess this will not be very easy.. :-/

Share This Page