lsws standard edition - no boost - nothing - confused now

Discussion in 'Joomla' started by tester, Nov 2, 2013.

  1. tester

    tester New Member

    Hi,

    I have installed LiteSpeed Web Server Standard Edition, compiled php 5.5.5, created virtual hosts with lsws and everything is like I am using apache.


    I haven't got any boost with litespeed STANDARD edition (free version).

    I have spent more then 4 days to get everything working but now I don't see the point. What am I doing wrong???


    Apache is stopped, lsws is working, everything is configured by default.


    Joomla has memory statistics and in my attachment you can see both.


    Where is the catch? Is only paid version working ... and this free doing nothing or I have missed something else ?

    Attached Files:

  2. NiteWave

    NiteWave Administrator

    you can benchmark php performance by
    #ab -n 10000 -c 50 yourdomain.com/phpinfo.php
    (just for example, you can adjust above figure :10000 / 50)
    under apache and litespeed. see if there is any difference.

    for a php application like Joomla, need identify its bottleneck first.

    if its bottleneck is at web server, you may see much performance boost when replace apache with litespeed. if it's at php/mysql or other like disk io, you may see little performance boost.
  3. tester

    tester New Member

    I am sending my test results. I don't understand but from there I could see that there are to many
    failed requests.

    Attached Files:

  4. NiteWave

    NiteWave Administrator

    Apache:
    Failed requests:1015
    Requests per second: 333.53 (#/sec)

    Litespeed:
    Failed requests:9740
    Requests per second: 262.32 (#/sec)

    there must be something wrong in your litespeed settings.

    can you give a screen shoot of your settings on
    Server->External App->lsphp5

    or give your access to admin console:)7080), PM to me
  5. tester

    tester New Member

    ok

    Ok,

    I have sent in PM.

    Attached Files:

  6. NiteWave

    NiteWave Administrator

    the VPS's bottleneck is memory, only 490M:
    ~>free -m
    total used free shared buffers cached
    Mem: 490 459 31 0 7 157
    -/+ buffers/cache: 294 195
    Swap: 1023 14 1009

    while it run mysql, php 5.4.21(for apache) and php 5.5.5(for litespeed),
    can't finish ab benchmark normally for phpinfo of php 5.x, always has "Failed requests"), due to lack of memory(most likely). however, can finish phpinfo benchmark of php 4.4.9 come from litespeed.
    apache listen to port 80, litespeed listen to 8080. for example,
    http://simple***.com/ (apache)
    http://simple***.com:8080/ (litespeed)
    now run in parallel.

    suggestions:
    1. need build match php
    so simple***.com/info.php and simple***.com:8080/
    have same php version, load same(or almost same) php modules.

    2. since so little memory, need carefully select php modules to build into, only select those necessary modules. can build php with --disaball-all, then add necessary modules one by one.

    3. a good target is to ab benchmark info.php, failed requests is 0

Share This Page