[Resolved] server load too high

Discussion in 'General' started by phattran911, Aug 15, 2010.

  1. phattran911

    phattran911 New Member

    when I first installed litespeed webserver, the server load is very low, below than 1.0.

    After it run for some days, my server load spikes too high, around 20.

    from the "top -c" command, I see there are several processes running like below

    PHP:
      PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
    19285 nobody    15   0  153m  11m 3476 S 27.7  0.2   0
    :03.99 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19266 nobody    15   0  152m  11m 3476 S 26.4  0.1   0
    :04.24 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19296 nobody    15   0  152m  11m 3672 S 26.1  0.1   0
    :04.26 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19295 nobody    15   0  153m  11m 3472 S 25.1  0.2   0
    :04.12 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19283 nobody    15   0  152m  11m 3460 S 24.7  0.1   0
    :04.58 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19246 nobody    15   0  152m  11m 3488 R 23.7  0.1   0
    :04.45 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19281 nobody    15   0  152m  11m 3460 S 22.4  0.1   0
    :04.33 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19294 nobody    15   0  152m  11m 3492 R 22.4  0.1   0
    :04.58 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19257 nobody    15   0  152m  11m 3472 S 22.1  0.1   0
    :04.05 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19261 nobody    15   0  152m  11m 3472 S 19.5  0.1   0
    :04.16 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19273 nobody    15   0  153m  12m 3528 S 18.5  0.2   0
    :04.19 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19284 nobody    16   0  153m  11m 3480 R 18.5  0.1   0
    :03.70 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19276 nobody    15   0  153m  11m 3472 S 17.1  0.2   0
    :03.94 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19298 nobody    15   0  152m  11m 3476 S 17.1  0.1   0
    :03.80 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19248 nobody    16   0  153m  11m 3472 R 16.5  0.1   0
    :04.08 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19263 nobody    15   0  153m  11m 3472 S 16.2  0.2   0
    :04.18 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19290 nobody    15   0  153m  11m 3472 S 16.2  0.2   0
    :03.49 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19291 nobody    15   0  152m  11m 3464 S 15.2  0.1   0
    :04.05 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19293 nobody    15   0  152m  11m 3476 S 15.2  0.1   0
    :04.12 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19252 nobody    15   0  153m  11m 3476 S 14.8  0.2   0
    :03.84 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19288 nobody    15   0  153m  11m 3476 S 14.2  0.2   0
    :03.75 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19254 nobody    15   0  153m  12m 3628 S 13.9  0.2   0
    :04.06 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19275 nobody    15   0  152m  11m 3460 R 13.9  0.1   0
    :03.91 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php
    19262 nobody    15   0  153m  11m 3460 S 13.5  0.2   0
    :03.74 lsphp5:/home/mydomain/public_html/index.php

    I also note that sometimes the /tmp folder is full (100%), but it will be dropped to 20%, for example, after a while

    In the real time stats of litespeed admin, I see "Req in Processing" is always above "1000". This number is too high as my site just have around 100 users at a time.

    Do you guys know what is causing this issue? Also how to delete any temp file, like logs that generated by litespeed?

    Thanks
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2010
  2. phattran911

    phattran911 New Member

    problem fixed. This is my own issue and does not relate to litespeed. My trusted IP is sending thousands of connections to the server so I just fixed this issue, not litespeed issue

Share This Page