[solved] [ACL] Access to context [/] is denied! after upgrade

Discussion in 'Bug Reports' started by katana123, Feb 15, 2013.

  1. katana123

    katana123 New Member

    Hello,

    After the upgrade 4.1.13 > 4.2.2.
    Some of our domains page become blank or default server page.

    When we check the error_log, it show up:
    [ACL] Access to context [/] is denied!

    Everything is back to normal after we switch back to 4.1.13.

    Any solution for this?
    Last edited by a moderator: Mar 31, 2013
  2. NiteWave

    NiteWave Administrator

    can you post the problem domain's virtual host setting (in httpd.conf)
    and .htaccess under document root?
  3. katana123

    katana123 New Member

    Hello,

    The domain name below does not have .htaccess file on the httpdocs directory.


    # cat httpd.include
    <IfModule mod_ssl.c>

    <VirtualHost 127.1.2.3:443>
    ServerName my.domain.name:443
    ServerAlias www.my.domain.name
    UseCanonicalName Off
    SuexecUserGroup username psacln
    ServerAdmin email@address.name
    DocumentRoot /var/www/vhosts/my.domain.name/httpsdocs
    ErrorLog /var/www/vhosts/my.domain.name/statistics/logs/error_log
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^TRACE
    RewriteRule .* - [F]
    </IfModule>
    <IfModule mod_userdir.c>
    UserDir /var/www/vhosts/my.domain.name/web_users
    </IfModule>
    ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/vhosts/my.domain.name/cgi-bin/
    Alias /plesk-stat /var/www/vhosts/my.domain.name/statistics/
    <Location /plesk-stat/>
    Options +Indexes
    </Location>
    <Location /plesk-stat/logs/>
    Require valid-user
    </Location>
    Alias /webstat /var/www/vhosts/my.domain.name/statistics/webstat
    Alias /webstat-ssl /var/www/vhosts/my.domain.name/statistics/webstat-ssl
    Alias /ftpstat /var/www/vhosts/my.domain.name/statistics/ftpstat
    Alias /anon_ftpstat /var/www/vhosts/my.domain.name/statistics/anon_ftpstat
    Alias /awstats-icon /var/www/html/awstats/icon
    SSLEngine on
    SSLVerifyClient none
    SSLCertificateFile /usr/local/psa/var/certificates/certXAT9262
    <Directory /var/www/vhosts/my.domain.name/httpsdocs>
    <IfModule sapi_apache2.c>
    php_admin_flag engine on
    php_admin_flag safe_mode off
    php_admin_value open_basedir "/var/www/vhosts/my.domain.name/httpsdocs:/tmp"
    </IfModule>
    <IfModule mod_php5.c>
    php_admin_flag engine on
    php_admin_flag safe_mode off
    php_admin_value open_basedir "/var/www/vhosts/my.domain.name/httpsdocs:/tmp"
    </IfModule>
    SSLRequireSSL
    Options +Includes +ExecCGI
    </Directory>
    <Directory /var/www/vhosts/my.domain.name/web_users>
    <IfModule sapi_apache2.c>
    php_admin_flag engine off
    </IfModule>
    <IfModule mod_php5.c>
    php_admin_flag engine off
    </IfModule>
    </Directory>
    Alias "/error_docs" "/var/www/vhosts/my.domain.name/error_docs"
    ErrorDocument 400 /error_docs/bad_request.html
    ErrorDocument 401 /error_docs/unauthorized.html
    ErrorDocument 403 /error_docs/forbidden.html
    ErrorDocument 404 /error_docs/not_found.html
    ErrorDocument 500 /error_docs/internal_server_error.html
    ErrorDocument 405 /error_docs/method_not_allowed.html
    ErrorDocument 406 /error_docs/not_acceptable.html
    ErrorDocument 407 /error_docs/proxy_authentication_required.html
    ErrorDocument 412 /error_docs/precondition_failed.html
    ErrorDocument 415 /error_docs/unsupported_media_type.html
    ErrorDocument 501 /error_docs/not_implemented.html
    ErrorDocument 502 /error_docs/bad_gateway.html
    </VirtualHost>

    </IfModule>

    <VirtualHost 127.1.2.3:80>
    ServerName my.domain.name:80
    ServerAlias www.my.domain.name
    UseCanonicalName Off
    SuexecUserGroup username psacln
    ServerAdmin "email@address.name"
    DocumentRoot /var/www/vhosts/my.domain.name/httpdocs
    ErrorLog /var/www/vhosts/my.domain.name/statistics/logs/error_log
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^TRACE
    RewriteRule .* - [F]
    </IfModule>
    <IfModule mod_userdir.c>
    UserDir /var/www/vhosts/my.domain.name/web_users
    </IfModule>
    ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/vhosts/my.domain.name/cgi-bin/
    Redirect permanent /plesk-stat https://my.domain.name/plesk-stat
    Redirect permanent /webstat https://my.domain.name/webstat
    Redirect permanent /webstat-ssl https://my.domain.name/webstat-ssl
    Redirect permanent /ftpstat https://my.domain.name/ftpstat
    Redirect permanent /anon_ftpstat https://my.domain.name/anon_ftpstat
    Redirect permanent /awstats-icon https://my.domain.name/awstats-icon
    <IfModule mod_ssl.c>
    SSLEngine off
    </IfModule>
    <Directory /var/www/vhosts/my.domain.name/httpdocs>
    <IfModule sapi_apache2.c>
    php_admin_flag engine on
    php_admin_flag safe_mode off
    php_admin_value open_basedir "/var/www/vhosts/my.domain.name/httpdocs:/tmp"
    </IfModule>
    <IfModule mod_php5.c>
    php_admin_flag engine on
    php_admin_flag safe_mode off
    php_admin_value open_basedir "/var/www/vhosts/my.domain.name/httpdocs:/tmp"
    </IfModule>
    Options +Includes +ExecCGI
    </Directory>
    <Directory /var/www/vhosts/my.domain.name/web_users>
    <IfModule sapi_apache2.c>
    php_admin_flag engine off
    </IfModule>
    <IfModule mod_php5.c>
    php_admin_flag engine off
    </IfModule>
    </Directory>
    Alias "/error_docs" "/var/www/vhosts/my.domain.name/error_docs"
    ErrorDocument 400 /error_docs/bad_request.html
    ErrorDocument 401 /error_docs/unauthorized.html
    ErrorDocument 403 /error_docs/forbidden.html
    ErrorDocument 404 /error_docs/not_found.html
    ErrorDocument 500 /error_docs/internal_server_error.html
    ErrorDocument 405 /error_docs/method_not_allowed.html
    ErrorDocument 406 /error_docs/not_acceptable.html
    ErrorDocument 407 /error_docs/proxy_authentication_required.html
    ErrorDocument 412 /error_docs/precondition_failed.html
    ErrorDocument 415 /error_docs/unsupported_media_type.html
    ErrorDocument 501 /error_docs/not_implemented.html
    ErrorDocument 502 /error_docs/bad_gateway.html
    </VirtualHost>
  4. katana123

    katana123 New Member

    Hello NiteWave,

    Any update about this issue?
  5. NiteWave

    NiteWave Administrator

    I may have to ssh to your server to get the answer or clue.
    please PM the root access if ok with you.
  6. katana123

    katana123 New Member

    I tried to reply on your PM but there are something wrong with your forum system.
    I could not see my reply on the inbox and sent item.

    Did you get my message?
  7. NiteWave

    NiteWave Administrator

    yes, received 3 messages.
    to try 4.2.1, just change the download link of 4.2.2, change 4.2.2 to 4.2.1 will do.
  8. Tony

    Tony Member

    We're seeing something similar and what is really strange is upon restarting litespeed the first request to the virtual host will work.
  9. katana123

    katana123 New Member

    @NiteWave:
    I installed the version 4.2.1 and so far I do not see any problem.
    Do you know why the 4.2.2 has the [ACL] Access to context [/] is denied! problem?

    @Tony:
    I tried restarting the 4.2.2 many times but I didn't help.
  10. NiteWave

    NiteWave Administrator

    it may relate to <Files, <FilesMatch directives in the configuration file.
    but look at the content you/ve posted, these directives are not in it. so no idea at present.

    it's good to know it should be a difference between 4.2.1 and 4.2.2
  11. mistwang

    mistwang LiteSpeed Staff

    Please try

    /usr/local/lsws/admin/misc/lsup.sh -f -v 4.2.2

    The latest build of 4.2.2 may have fixed it. if it is not, please send us a temp root access, we will investigate and address this.
  12. katana123

    katana123 New Member

    So far so good after the update.
    Look like the problem has been resolved.

Share This Page