[solved] Litespeed webserver stops working while cleancache script is runnning

Discussion in 'LiteSpeed Cache' started by gnu.smtp, Apr 24, 2012.

  1. NiteWave

    NiteWave Administrator

    the main problem is i/o. average iowait is 22.05, this is very high.
    Code:
    ~>date;uptime;iostat
    Fri Jun 15 22:47:01 EDT 2012
     22:47:01 up 24 days, 15:32,  1 user,  load average: 1.26, 0.97, 0.87
    Linux 2.6.18-338.12.1.el5.lve0.8.34ent (xxxx)    06/15/12
    
    avg-cpu:  %user   %nice %system %iowait  %steal   %idle
              12.92    0.29    4.64   22.05    0.00   60.09
    
    Device:            tps   Blk_read/s   Blk_wrtn/s   Blk_read   Blk_wrtn
    sda             247.39       867.95        27.06 1848352732   57620252
    sda1              0.00         0.05         0.01     106678      11988
    sda2             37.17       136.88       527.71  291502237 1123779840
    sda3              9.93       171.04       105.91  364241245  225538992
    sda4              0.00         0.00         0.00          6          0
    sda5              1.47        21.51        20.47   45811450   43586016
    sda6              0.00         0.00         0.00       2351       1688
    sda7             10.13        10.10       530.31   21511492 1129316048
    sda8            188.68       528.36       859.50 1125171313 1830352976
    Last edited: Jun 16, 2012
  2. gnu.smtp

    gnu.smtp New Member

    Hello,

    We have this issue only when the script runs. Does this script need very high number of IO opearations?

    Also what is a possible solution to this..Does increasing the frequency of running the script help?
  3. NiteWave

    NiteWave Administrator

    please try:

    #cd /usr/local/lsws/admin/misc/
    #cp -a cleancache.sh cleancache_000.sh

    then edit cleancache.sh, make it do nothing.

    then you create a cronjob, to run cleancache_000.sh, at an interval you wish( once per hour or once per day etc), or do not run it at all.

    so the impact from the clean script will be 0. monitor for one or 2 days, see if your server are all ok since.
  4. gnu.smtp

    gnu.smtp New Member

    Hello,

    We have tried the same and seems to be much better.

    But the question is why the original script is having issue for this server only. We have more than 10 servers running on litespeed and none of those server is having such issues.

    Really weird :( Hope you can make some thing to make the script running more efficiently in the future upgrades.
  5. NiteWave

    NiteWave Administrator

    glad to hear the progress.

    I think it may only happen on high iowait server, which already been a big problem.

    to improve at the lsws side, maybe you can put
    `date` >> /root/cleanup.log

    at the beginning of cleancache.sh, to see if it's run too frequently.

Share This Page