SSL not working with PHP/Drupal

Discussion in 'Install/Configuration' started by tseven, Apr 27, 2008.

  1. tseven

    tseven New Member

    I'm running a vm host from slicehost.
    Amd 64 cpu.
    Ubuntu 7.10

    I built php 5.2.5 using Litespeeds control panel with these arguments:

    --with-mysqli=/usr/bin/mysql_config --with-zlib --with-gd --enable-shmop --enable-track-vars --enable-sockets --enable-sysvsem --enable-sysvshm --enable-magic-quotes --enable-mbstring --with-iconv --with-mcrypt --with-config-file-path=/home/blah/www/php

    Suhosin, Mail Header, and Xcache

    Here are the ssl libraries I have installed:
    Code:
    	Package				Class	Description
     	libcurl3 7.16.4-2ubuntu1	K-O	Multi-protocol file transfer library (OpenSSL)
     	libnet-ssleay-perl 1.30-1	K-O	Perl module for Secure Sockets Layer (SSL)
     	libssl-dev 0.9.8e-5ubuntu3.1	K-O	SSL development libraries, header files and documentation
     	libssl0.9.8 0.9.8e-5ubuntu3.1	K-O	SSL shared libraries
     	openssl 0.9.8e-5ubuntu3.1	K-O	Secure Socket Layer (SSL) binary and related cryptographic tools
     	stunnel 3.26-dfsg-2ubuntu1	P-T	Universal SSL tunnel for network daemons
    
    My php info show that openssl is in fact enabled with the values below:
    Code:
    Registered PHP Streams 	php, file, data, http, ftp, compress.zlib, https, ftps 
    Registered Stream Socket Transports 	tcp, udp, unix, udg, ssl, sslv3, sslv2, tls
    I have generated and installed a ssl certificate which I specified by it's own listener and works fine.

    I'm using the same cert to secure litespeed.
    Webmin's ssl access works as well. Though it uses it's own server.

    I'm scratching my head here, because to me openssl seems to be installed correctly, yet Drupal doesn't see it as being enabled, and I can't access my site using ssl.

    Any suggestions on how to remedy this is greately appreciated.

    Thanks.

Share This Page