New Install on cPanel, Sites Timeout

Discussion in 'Install/Configuration' started by jcats, Aug 12, 2011.

  1. jcats

    jcats New Member

    When I start up LSWS(on cpanel) some sites stop working. They just load and load and then time out. I looked into Apache error log and see the following:

    2011-08-11 21:48:00.679 [INFO] Remove pid: 11581, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:00.704 [INFO] Remove pid: 11582, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:00.727 [INFO] Remove pid: 11583, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:00.752 [INFO] Remove pid: 11584, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.473 [INFO] [HTAccess] Updating configuration from [/home/rtqvnnjw/public_html/redlobstercouponsfree.us/.htaccess]
    2011-08-11 21:48:04.497 [INFO] Remove pid: 11596, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.521 [INFO] Remove pid: 11597, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.544 [INFO] Remove pid: 11598, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.568 [INFO] Remove pid: 11599, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.724 [INFO] Remove pid: 11600, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.754 [INFO] Remove pid: 11601, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.778 [INFO] Remove pid: 11602, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:04.802 [INFO] Remove pid: 11603, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.006 [NOTICE] [APVH_ergcrjou_Suphp:] stop worker processes
    2011-08-11 21:48:05.006 [NOTICE] [APVH_danishla_Suphp:] stop worker processes
    2011-08-11 21:48:05.042 [NOTICE] [APVH_dt_Suphp:] stop worker processes
    2011-08-11 21:48:05.212 [ERROR] Failed to generate the status report!
    2011-08-11 21:48:05.236 [INFO] Remove pid: 11604, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.260 [INFO] Remove pid: 11605, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.283 [INFO] Remove pid: 11606, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.306 [INFO] Remove pid: 11607, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.362 [INFO] [HTAccess] Updating configuration from [/home/paintbal/public_html/getlargenote.info/.htaccess]
    2011-08-11 21:48:05.581 [INFO] Remove pid: 11608, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.604 [INFO] Remove pid: 11609, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.628 [INFO] Remove pid: 11610, exitcode: 254
    2011-08-11 21:48:05.651 [INFO] Remove pid: 11611, exitcode: 254

    This isn't really helping, any idea why some sites would just stop loading and timeout?
  2. jcats

    jcats New Member

    Found the following errors in stderr.log:

    2011-08-11 21:10:24.433 [STDERR] Failed to start up concurrent users module!
    2011-08-11 21:10:25.458 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$
    2011-08-11 21:10:34.776 [STDERR] Failed to start up concurrent users module!
    2011-08-11 21:10:36.252 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$
    2011-08-11 21:10:52.821 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$
    Failed to start up concurrent users module!
    2011-08-11 21:10:52.824 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$
    2011-08-11 21:10:53.435 [STDERR] sh: gdb: command not found
    2011-08-11 21:10:53.435 [STDERR] /tmp/RskCrdhn: No space left on device
    2011-08-11 21:10:53.588 [STDERR] shmget() failed: No space left on device
    2011-08-11 21:10:53.588 [STDERR] Failed to start up concurrent users module!
    2011-08-11 21:10:53.651 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$
    2011-08-11 21:10:53.694 [STDERR] /tmp/RsAnUFyD: No space left on device
    2011-08-11 21:10:53.838 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$
    Failed to start up concurrent users module!
    2011-08-11 21:10:53.863 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$
    2011-08-11 21:11:06.454 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 21:11:06.477 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 21:11:06.501 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 21:11:06.524 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 21:47:16.846 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 22:20:26.106 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 22:20:26.107 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 22:20:26.142 [STDERR] PHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fatal error: Unable to start eAccelerator modu$
    2011-08-11 22:20:27.175 [STDERR] sh: gdb: command not found
    2011-08-11 22:20:27.178 [STDERR] /tmp/Rsdb0uR1: No space left on device
    2011-08-11 22:20:27.259 [STDERR] eAccelerator: shmmax should be at least 2MBPHP Warning: [eAccelerator] Can not create shared memory area in Unknown on line 0PHP Fata$


    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    /dev/simfs 160G 129G 32G 81% /
    none 2.0G 4.0K 2.0G 1% /dev
    none 2.0G 1.7G 370M 82% /tmp
  3. jcats

    jcats New Member

    It looks like the problem is from /tmp/eaccelerator filling up. If I empty this directory then restart litespeed then everything is fine, but it fills up within a few minutes.


    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    /dev/simfs 160G 129G 32G 81% /
    none 2.0G 4.0K 2.0G 1% /dev
    none 2.0G 1.1G 1016M 51% /tmp

    Once it reaches about 50% I get all the errors in stderr.log.

    Do I just need a bigger partition for /tmp or there is actually something wrong?
    =X
  4. NiteWave

    NiteWave Administrator

    yes, agree. or set eAccelerator cache to other folder, not under /tmp partition.
  5. ff1013

    ff1013 New Member

    Hello staff, My server had also this problem with litespeed, all my site time out. Please help me fix this problem.

    [​IMG]
  6. NiteWave

    NiteWave Administrator

    there's no litespeed related process in the screenshot of "top".

    however, looking at the screenshot only, the high load -- 141.39 is because of high iowait - 96.3%. the bottleneck is disk i/o. maybe disk hardware problem.
  7. ff1013

    ff1013 New Member

    Hi, thank NiteWave for your answer. Sometime my server had this bug, this image mean appear after litespeed can't login. All things on my server work fine, only Litespeed has bug. Because when my sites time out, I can't access cpnel litespeed http://myipserver:7080/login.php. ( the page cannot found ). While I can login to Direct Admin, FTP and allthings on my server. Then, I restart server in Direct Admin, my sites back to normal.

    [​IMG]

    But soon after, 1 or 2 next day, This error occurred, and I must restart server. I can't online 24/24, so sometime my sites down 12 hours. :(

    I am sure have problem with litespeed :(, like author of this thread. I use Litespeed 2 CPU.
    Thank for your support!!!
  8. cmanns

    cmanns New Member

    If you're loosing money being down I'd maybe consider a sysadmin or litespeed premium support

    http://www.litespeedtech.com/litespeed-support-services.html

    Wiki & Forum is free

    So is this a cpanel or directadmin system? You mention both.

    Also please try without eAccelerator, it's not worth the hassle. We've never used eA in over 5 years.

Share This Page