Litespeed Ubuntu

Discussion in 'Install/Configuration' started by zoom, Jul 4, 2012.

  1. zoom

    zoom Well-Known Member

    Do I need to do something special to get litespeed running on Ubuntu Server? When I attempt to start using "sudo ./lswsctrl start" I get the following error.

    ./lswsctrl: 70: ./lswsctrl: ./litespeed: not found
    [ERROR] Failed to start litespeed!

    Everything compiled fine and I'm not using a panel. Just a basic install of Ubuntu server and lsws. Thanks!
     
  2. webizen

    webizen Well-Known Member

    assuming your working directory is /usr/local/lsws/bin, pls do

     
  3. zoom

    zoom Well-Known Member

    Yes, working directory /usr/local/lsws/bin


    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 4 17:26 .
    drwxr-xr-x 15 root root 4096 Jul 4 17:02 ..
    lrwxrwxrwx 1 root root 13 Jul 4 17:26 httpd -> lscgid.4.1.13
    lrwxrwxrwx 1 root root 7 Jul 4 17:26 litespeed -> lshttpd
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jul 4 17:26 lscgid -> ./lscgid.4.1.13
    -r-sr-xr-x 1 root root 15924 Jul 4 17:26 lscgid.4.1.13
    lrwxrwxrwx 1 root root 16 Jul 4 17:26 lshttpd -> ./lshttpd.4.1.13
    -r-xr-xr-x 1 root root 8226231 Jul 4 17:26 lshttpd.4.1.13
    lrwxrwxrwx 1 root root 17 Jul 4 17:26 lswsctrl -> ./lswsctrl.4.1.13
    -r-xr-xr-x 1 root root 4607 Jul 4 17:26 lswsctrl.4.1.13
    -r-xr-xr-x 1 root root 76248 Jul 4 17:26 updateagent
    -r-xr-xr-x 1 root root 851 Jul 4 17:26 wswatch.sh
     
  4. webizen

    webizen Well-Known Member

    how about 'sudo /usr/local/lsws/bin/lswsctrl start' ?
     
  5. zoom

    zoom Well-Known Member

    Same deal - below is the output.


    sudo /usr/local/lsws/bin/lswsctrl start

    /usr/local/lsws/bin/lswsctrl: 70: /usr/local/lsws/bin/lswsctrl: ./litespeed: not found
    [ERROR] Failed to start litespeed!

    litespeed: no process found
    /usr/local/lsws/bin/lswsctrl: 70: /usr/local/lsws/bin/lswsctrl: ./litespeed: not found
    [ERROR] Failed to start litespeed!
     
  6. webizen

    webizen Well-Known Member

    pls manually run 'sudo /usr/local/lsws/bin/litespeed'
     
  7. zoom

    zoom Well-Known Member

    executing "sudo /usr/local/lsws/bin/litespeed" doesn't reply with anything. I checked to see if it might have started a process, but nothing. It's very strange. I've never had any issues with litespeed installs under RHEL or CENTOS.
     
  8. webizen

    webizen Well-Known Member

    Run ./lshttpd -V and also check error log.
     
  9. danse

    danse New Member

    I know this topic is pretty old, but still it's a common issue.

    For everyone who runs into this issue, try installing the 32bit compatiblity layer if you are running Ubuntu 64bit.

    For example:
    Code:
    sudo apt-get install ia32-libs
    The free version of litespeed doesn't provide 64 bit executables and therefor your server needs the above libs to run the litespeed executable.
     
  10. webizen

    webizen Well-Known Member

    Please refer to the note on the page bottom at http://www.litespeedtech.com/litespeed-web-server-downloads.html.
     

Share This Page